Iskolaszövetkezetes munkából bringás blog

TopiWork Iskolaszövetkezet

Amióta egyetemista vagyok, minden második embertől azt hallom, hogy milyen nehéz is valójában az élet. Összeegyeztethetetlen a tanulás a szabadidővel, a sporttal, a bulikkal, a családdal, a barátokkal és, akkor még dolgozni is kéne. Sokan nem szoktak miatta kedvelni, de mindig rácáfolok az ilyen jellegű kijelentésekre. Igen is lehetséges, hiszen nekem is sikerült!

Az egyetem második félévében kezdtem el diákmunkásként dolgozni biciklis futárként. Tökéletesen össze tudom egyeztetni a munkaórákat az egyetemi tanórákkal, ráadásul a sport tevékenységekre nem is kell külön időt szakítanom egy ilyen állás mellett. Sőt, ha mindez nem lenne elég, egy bringás blogot is elkezdtem. Kamerával járom a várost munka közben, és videókat közlök az interneten, amelyek hatalmas nézettségnek örvendenek. Nem gondoltam volna, hogy az embereknek ennyire érdekes lehet egy bringás futár hétköznapja.

Az állást a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán találtam, akiknek azóta is nagyon hálás vagyok, hogy ilyen munkával tölthetem mindennapjaim.

A jelentkezés menete borzasztóan egyszerű volt, a nevem, az e-mail címem, a telefonszámom megadásával, valamint az önéletrajzom pdf formátumban való feltöltésével kellett jelentkeznem a szimpatikus állásra. Ezután egy személyes beszélgetésen vettem részt az iskolaszövetkezet munkatársaival, ahol minden fontos információt átbeszéltünk a munkáról és rólam is.

Mivel nekem teljes mértékben megfelelt a munka, és ők is úgy ítélték meg, hogy megfelelek a kritériumoknak, továbbküldték az önéletrajzomat és az adataimat a munkáltatónak. Egy héten belül felvették velem a cégtől a kapcsolatot és behívtak egy személyes interjúra, hogy jobban megismerjük egymást és, hogy lássák alkalmasnak bizonyulok az állásra. Minden simán ment, hiszen én teljes mértékben egy ilyen munkára vágytam, ők pedig teljes mértékben egy ilyen munkaerőre.

Így hát felvételt nyertem az állásra és elkezdődhetett az adminisztrációs folyamat, ami közel sem ment olyan bonyolultan és lassan, mint más helyeken. A TopiWork Iskolaszövetkezet mindent nagyon precízen és profin intézett. Miután regisztráltam a weboldalon és megadtam minden szükséges adatomat, ők kiállították nekem az összes belépéshez szükséges dokumentumot online, amelyeket elektronikusan alá is tudtam írni.

Ekkor már tényleg nem volt más hátra, mint megkezdeni a munkát a cégnél. Erre pár napon belül sor is került, mindennek pedig már egy éve. Azóta is imádom a munkám és soha nem adódott probléma sem a céggel, sem az iskolaszövetkezettel. Mindkettőhöz bármikor fordulhatok, ha baj van, és ha valamilyen adminisztrációs probléma merülne fel, azt az iskolaszövetkezetnél még aznap el is intézik nekem. Egy rossz szavam sem lehet!

Mindenkinek ajánlom, hogy egyetemi évei alatt vállaljon diákmunkát, hiszen igen is lehetséges dolgozni egy jó időbeosztással. Sőt, ha az én esetemből indulunk ki, a munkád lehet akár a hobbid is, vagy sport tevékenységnek is betudható. Ha rászánnád magad és állások után keresnél, akkor pedig mindenképpen a TopiWork Iskolaszövetkezetet ajánlom!