Cégalapítás budapest egyik legszebb pontján – megvolt!

Tudom, nagyon sablonos a történet, de gyerekkori álmom volt, hogy elindítsam a saját bicós boltomat. Mindig szerettem bütykölni és a kerékpárokkal foglalkozni, beállítani őket és segíteni a barátaimnak a lehető legjobbat kiválasztani, amikor új canga vásárlására került sor. Nem tudom megmagyarázni a dolgot, mert egyébként nincs ilyen tradíció a családban, tehát ez az én saját szerzeményem volt gyerekkoromtól kezdve. Mégis, valahogy benne maradtam, kitanultam a szakma (remélem) minden fogását, és most ott tartok, hogy készen állok megnyitni a saját bicós műhelyemet és üzletemet. A fő fókusz a felújításon lesz, de lesz néhány új kerékpár is, aztán majd meglátjuk, hogy pörög az üzlet. A cégalapítás budapest területén nem nagy kunszt, de azért szerencsés az ember, ha egyből a legjobb segítséget találja meg mindenhez.

Az én segítségem a grossoffice.hu, ami egy olyan vállalkozás, ami jogi segítséget nyújt a cégalapítással, vagy épp a cégmódosítással kapcsolatosan. Sőt, igazából még székhelyszolgáltatással is foglalkoznak, de az engem most nem fog érinteni, mert van saját székhelyem. Szóval a cégalapítás budapest egyik leggyönyörűbb helyén volt, a Duna parton egy II. kerületi bérházban. A kilátás kellően illusztris egy ügyvédi irodához, a gyönyörű Budapest integetett vissza az ablakból mindenhonnan.

Maga a cégalapítás folyamata nem egy bonyolult dolog. A grossoffice.hu lépésről-lépésre átveszi a teendőket a weboldalukon, de e-mailben és telefonon is segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában. Először is, értelemszerűen fel kell venni velük a kapcsolatot, hogy el tudják küldeni nekünk a szükséges nyomtatványokat, amiket majd ki kell tölteni. A cégalapítás előtt át kell gondolni, hogy milyen vállalkozási formát szeretnénk választani – ebben is rengeteget segít a Gross Office csapata, hiszen egy teljes pro – kontra elemzést írtak a betéti társaság és a korlátolt felelősségű társaság témakörében. Mindezt pedig sok más jótanáccsal is kiegészítették, például azzal, hogy mikor és hogyan fogadjunk könyvelőt, ami nagyon egyszerű dolognak hangzik, mégis sokan elfeledkeznek róla, vagy túl későre hagyják. Pedig ennek az első lépések között kellene szerepelni minden esetben.

A cégalapítás budapest II. kerületében bicósként is nagyon egyszerű, mert könnyen megközelíthető a helyszín kerékpárral – biciklis utakon keresztül. Ez elég nagy ajándék, mert nem mondható el még minden kerületről, hogy ennyire egyszerű lenne a közlekedés. A Gross Office II. kerületi irodájába eljutni viszont pofonegyszerű. Vannak még további budapesti irodáik, hiszen vannak további budapesti székhely lehetőségeik is, de azokon a környékeken még nem jártam.

Nagyon tetszett, hogy a weboldalukon végig olvashattam a 10 leggyakoribb hibát, ami a cégalapítás kapcsán felmerülhet. Aki ezeknek tudatában van, azon garantáltan nem fogja őket elkövetni, hiszen nüánsznyi dolgokról van szó, de mégis kardinális lehet, ha idejében nem foglalkozunk vele, vagy épp tévesen. Ilyen tipikusan a névválasztás kérdése, ami a jogszabály szerint 3 karakterben minimum el kell térjen a már meglévő vállalkozások neveitől. Ezt lehet online ellenőrizni és érdemes is. Aztán vannak azok, akik lejárt okmányokkal próbálnak meg céget alapítani – mondanom sem kell, hogy hiába. Bár talán ahogy halad a világ, talán egyre többször kapunk majd emlékeztetőt a lejáró okmányokról Ügyfélkapun keresztül is. Kiemelném a hibák közül azt, amit említettem korábban is, hogy a könyvelő megbízását és kiválasztását érdemes még a cégalapítás előtt letudni, hiszen neki igazából már a nulladik pillanatban is munkája lesz a vállalkozással, ezért jobb, ha mindent egyeztetünk vele előre. Ki tudja, még lehet, hogy a cégalapításhoz is lesz 1-2 jó ötlete.

Hosszasan taglalhatnám még, ahogyan azt a grossoffice.hu is teszi, hogy még milyen hibákat követnek el a vállalkozók, amikor elindítják a céget. De ha szeretnétek ennél ügyesebbek lenni, van rá lehetőség, hiszen ezen a weboldalon minden infót megtalálhattok, ami a cégalapítás előtt jól jöhet. Ezért ajánlom a grossoffice.hu-t, és hát persze, a cégalapítás budapest II. kerületében igazán gyönyörű tud lenni egy dunai panorámával karöltve.