A kerékpározás és a vitorlázás is jó csapatépítés

A Balaton számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál az év minden szakában. A Balaton körbefutása és körbe kerékpározása hatalmas sportteljesítmény, mint ahogy a Balaton átúszása is, melyre évről évre ezrek vállalkoznak.

A kerékpározás, mint hobbi, egyre többek életében jelen van, már a gyermekkortól. Ahogy nő az ember, úgy lesz élete része a kerékpározás és aki már sport szintjén űzi, előbb utóbb vágyik arra, hogy valamilyen célt tűzzön ki maga elé. Mint például a Balaton körbe kerékpározása.

De ha a Balatonra megyünk, nem csak ilyen típusú sportolási lehetőség jöhet szóba, az úszás, futás és kerékpározás mellett vannak más sportok is. Egy csapatépítés része lehet például a vitorlázás, sárkányhajózás, SUP-ozás. Ezek mind vidám kalandokat, kellemes, maradandó élményeket kínálnak.

Mindezt pedig a balatonpro.hu profi csapata meg is szervezi a cégünk számára. Hogy miért jó egy ilyen csapatépítés? Növeli az együttműködési készséget a cégen belül, a versenyhelyzetek során sokkal jobban meg tudják ismerni egymást a kollégák és persze a vezetők is a beosztottakat. Vannak például, akik versenyhelyzetben leblokkolnak, másokat pont ez motivál. Nem vagyunk egyformák, a csapatépítés pedig remek alkalom arra, hogy kiderüljenek ezek a különbségek.

És hogy mi mindent kínál a céges közösségeknek a balatonpro.hu? Elsősorban vitorlázást, ami már önmagában egy különleges élmény. Ez az egyik legnépszerűbb program is a csapatépítő közösségek körében. Ilyenkor is több lehetőség van, és már a vitorlázás során is megteremthetők bizonyos versenyhelyzetek, szituációk. Például arra is van lehetőség, hogy egy alap oktatás után 8-10 fős csapatok mérjék össze tudásukat, ügyességüket. Ezek a vitorlás regatta házi versenyek is igazán kellemes pillanatokat szülhetnek. A versenyhelyzetek életünk részei, nem szabad óvakodnunk tőle, elébe kell menni, főleg ha mindennek nincs tétje, ha a szórakozásról és a fejlődésről szól. Ezt kínálja a balatonpro.hu.

A csapatépítésnek hosszú távon is kiváló hatása van egy munkahelyi közösség életében. Egyrészt a maradandó élmények miatt, másrészt a közös élmények valóban összekovácsolják a csapatokat. Ilyenkor pici átrendeződés is szokott zajlani, mindenki jobban megtalálja a helyét, jobban működik a csoportdinamika. A balatonpro.hu vitorlás versenyein kívül kötetlen élményvitorlázásra is lehetőséget nyújt.

Ami szintén egy kellemes program, ugyan ki ne szeretné élvezni a víz, a természet közelségét? Mindezt pedig egy ebéddel és borkóstolóval megfűszerezve igazi kaland a vitorlázás. Ami egyébként sem egy mindennapi élmény.

De nézzük is tovább, hogy milyen csapatépítő programokat kínál a balatonpro.hu. A már említett házi vitorlás versenyek és gasztrokalandok mellett akár 50-100 fős csoportoknak is szerveznek komplett csapatépítést, interaktív feladatokkal. Itt nemcsak a vízi programok kerülnek terítékre, bőven van választék a szárazföldön is. Akár 1000 fős tréningek szervezését is vállalják. Hogy mindezt hol? A bázis Siófokon van, de már Balaton-parti településekről is lehetőség van az indulásra. Balatonfüred, Alsóörs, Tihany, vagy Balatonkenese is szóba jöhet. A hol mellett a mikor a másik fontos kérdés. Nos, a vitorlázásnak az az egyik legnagyobb szépsége, hogy nemcsak nyáron űzhető, hanem kora tavasztól egészen késő őszig. Sőt, érdemes minden évszakban ellátogatni a Balatonra, hisz mindig más arcát mutatja a magyar tenger.

Természetesen vannak olyan csapatépítő programok is a balatonpro.hu kínálatában, melyek leginkább a nyári hónapokban űzhetők. Lévén, hogy ilyenkor alkalmas a víz a fürdőzésre. Az egyik ilyen népszerű és nem mindennapi program a SUP-ozás. Ez is pár éve jött divatba, mint sport és kikapcsolódás. A SUP-ozást sokan könnyűnek gondolják, azonban itt is megvan a technika, amit el kell sajátítani. A SUP-ozást már a gyerekek is űzhetik és mivel nem kell hozzá nagy jártasság, az alapok elsajátítása után már a céges tréningek részévé is válhat. Legalábbis a balatonpro.hu kínálatában a SUP-ozás is szerepel. Milyen formában?

Ennek tényleg csak a képzelet szab határt, egyrészt lehet házi versenyeket rendezni. Gyorsasági pályákat kijelölni, vagy épp bójakerülést. Mind mind hatalmas harcok és nevetések kiváltója. Ilyenkor pedig nemcsak egyénileg, hanem csapatban is meg lehet mérettetni. Ez kovácsolja össze igazán a csapatokat. Ha külön, mégis együtt küzdenek egymást, a csapatukért, a győzelemért. A legjobb ilyenkor sorsolás alapján eldönteni, hogy ki milyen csapatba kerül. Ha a véletlen dönt, akkor máris más a kiindulóhelyzet, mintha választással vagy szavazással állna össze egy-egy csapat.

Nyilván nem minden közösségben ugyanolyan életkorúak, fizikumúak az emberek. De pont ez a szépsége ennek a dolognak. Nem vagyunk egyformák, vannak, akik sportban, mások a szellemi kihívásokkor teljesítenek jól. És ez az igazi üzenete a csapatépítésnek is. Elfogadni a másikat olyannak, amilyen. És persze az, hogy mindig hozzuk ki magunkból a maximumot. Na de nézzük is meg konkrétabban a SUP-os lehetőségeket, melyeket a balatonpro.hu kínál.

Egyrészt itt vannak az ügyességi játékok, ahol három fős csapatok küzdenek a győzelemért. Az első feladat lehet például a felállás, az elején a gyakorlatlan SUP-ozóknak ez sem egyszerű. Aztán a bójakerülés is jó lehetőség, ilyenkor is a gyorsaság számít. Meg aztán itt vannak a váltóversenyek is, melyeket lehet például úgy szabályozni, hogy csak állva lehessen evezni a SUP-on.

És ha már a csapatokról volt szó, van még egy különlegesség, ami szintén ritkaság, nem mindennapi dolog egy ember életében. Itt az együttműködés, az összhang a kulcs és mindenki egyszerre versenyzik. Ez pedig a sárkányhajózás. A dobos ütemére egyszerre húznak az evezősök és itt tényleg minden azon múlik, hogy milyen az összhang a csapattagok között. A sárkányhajózásnak még nincsenek nagy hagyományai hazánkban, de egyre többen próbálják ki ilyen-olyan rendezvényeken, sőt, már országos versenyeket is szerveznek. Sárkányhajózni az együttműködés egy teljesen új szintje, érdemes kipróbálni.

És hogy egy picit a szárazföldön is kalandozzunk, a balatonpro.hu csapatépítő programjában akár a quadozás is szerepelhet. Ezt akkor érdemes választani, ha a csapatban vannak olyanok, akik nem érzik magukat jól a vízen, nem komfortosak számukra a vizes sportok és megmozdulások. Egyébként is vannak olyan vizes feladatok, melyek esetében elengedhetetlen az úszni tudás, ilyen például a SUP-ozás. Nos, a kalandok a quadon is adottak, a Balaton környékének felfedezése szintén maradandó élményt nyújt.

Ha pedig rossz az idő, akkor a balatonpro.hu beltéri programokkal készül, de ez igen ritkán fordul elő. Mindebből kitűnik, hogy profi csapattal állunk szemben. Nemcsak a munkahelyi közösségek számára kínálnak programokat, hanem családoknak, baráti társaságoknak is. Egy lánybúcsú vagy legénybúcsú egy vitorlás fedélzetén? Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha pedig nem programokra vágyunk, csak vitorlázni szeretnénk, akkor lehetőség van hajóbérlésre is.

A csapatépítés napjainkban egyre nagyobb szerepet kap. Az együttlét minden percét érdemes kihasználni, ezt különösen megtanulták az emberek a pandémia alatt. A csapatépítés pedig akkor jó, ha csupa kaland, és ilyen kalandokat kínál a balatonpro.hu vízen és szárazföldön egyaránt.