A bringatúra alatt fájdult meg a bölcsességfogam

Akinek fájt már valaha a foga, biztos tisztában van azzal, hogy milyen kínkeserves is tud lenni. Nos, nekem a legutóbbi biciklitúra alatt a bölcsességfogam fájdult meg, ami még nagyobb szenvedés, mintha bármely más fogammal történt volna mindez. Legalábbis én így éltem meg.

Soha semmilyen problémám nem volt a bölcsességfogammal, így a helyzet villámcsapásként ért.

Szerencsére már a túra végén jártunk, így azt a pár kilométert még kibírtam, aztán viszont első dolgom volt felkeresni a fogorvosomat. Szerencsére már megvolt az a hely, ahová egy ideje jártam. Ez pedig a fogorvosbudapest.info, ahol úgy éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Az egyik munkatársam ajánlotta ezt a rendelőt és egyáltalán nem bántam meg, hogy én is ide kezdtem el járni. Most is tudtam, hogy jó kezekben leszek.

De hát a bölcsességfog mégiscsak bölcsességfog. Nyilván aggódtam, hogy mi fog történni, és hogy valójában mekkora is a baj. Azzal tisztában voltam, hogy ha esetleg ki is kell húzni a fogamat, az sem jelent nagy problémát, mert a bölcsességfogak ma már nem igazán végeznek hasznos munkát. Az ősidőkben még, amikor az élelmiszerek nem voltak feldolgozottak, aktívan részt vettek ezek a fogak is a rágásban, ma már ez azonban nincs így.

Tehát alapvetően tudtam, hogy ha ki is kell húzni, az sem olyan nagy tragédia, de szerettem volna mégis, ha megmarad a fogam. A bölcsességfoga egyébként nem is mindenkinek nő ki. Van, hogy rejtve, elbújva marad, és az is előfordul, hogy az íny alatt fekszik. A lényeg, hogy van, mikor igenis szükséges a bölcsességfog eltávolítása.

Ennek is több módja van, azok vannak szerencsésebb helyzetben, akiknél a fog már teljesen vagy akár csak részben, de ki van bújva és könnyedén el lehet távolítani úgy, mint egy normál fogat.

Ez viszonylag gyors és fájdalommentes beavatkozás, azonban nem mindig ez a helyzet. Előfordul, hogy komplikáltabb a dolog ennél. Ilyen esetekben sem kell azonban megijedni, különösen akkor, ha a Fogorvos Budapest rendelőjében vagyunk.

Ugyanis ekkor biztosak lehetünk abban, hogy jó kezekben vagyunk. Persze az egész helyzet valóban kellemetlen. De korántsem annyira, mint azt gondoljuk.

A bölcsességfog kihúzása van, hogy elkerülhetetlen. Azonban ilyen esetekben is legyünk tisztában azzal, hogy minden a mi érdekünkben történik.

Ez egyébként a fogorvosbudapest.info egyik alapelve is. Hogy a pácienssel együttműködve születnek meg a döntések. A céljuk egyébként szintén nagyon szimpatikus. Nevezetesen az, hogy visszatérő pácienseket szeretnének, akikkel hosszú távon, sikeresen lehet együttműködni. Ez pedig nem megy másképp, csak úgy, ha kialakul a bizalom.

Igaz ez a bölcsességfog eltávolításának esetében is, hisz ha a szakember ezt tanácsolja, akkor nyugodjunk meg, mert ez a legjobb döntés.

A biciklitúra alkalmával először én is nagyon megijedtem, hogy mi lesz a fogammal, de aztán amikor megnyugodtam, eszembe jutott a fogorvosbudapest.info és az, hogy itt biztosan jó kezekben leszek. És valójában így is történt, mint megannyiszor már, amikor felkerestem ezt a rendelőt.