A babalét lényege a móka

Önmagam, és már a családom számára is fontosnak tartom a mozgást. Akkor érzem teljesnek a napot, ha legalább a parkba le tudunk menni sétálni. Nyilván rossz idő esetében nem kötelezek senkit, de akkor is valahogy igyekszünk megoldani a napi adagot, akár valami viccesebb formában. A férjem és az én közös kedvencünk azonban a biciklizés. Télen sem vetjük meg a nagyobb hidegben sem, de korlátok között tartjuk. Amikor megérkezik a jó idő, akkor viszont sosincs megállás. Ha van rá lehetőség, mindenhova “paripára” pattanunk, és azzal közelítjük meg az úticélunkat.

Mióta megszületett a kislányunk, a biciklizés kicsit leredukálódott. Egyrészt a hidegben félteném, illetve az utazás sem a legegyszerűbb ilyen formában, ha Lujza is velünk tart. Már arról álmodozom, hogy mikor nagyobbacska lesz, és készen áll a biciklizésre, mindenemet bele fogom rakni, hogy ő is megszeresse ezt a sportot. Nyugalom, semmit sem fogok erőszakkal kényszeríteni, csak jó lenne együtt csinálni ezt is, egy családként. Sokat álmodozom arról, hogy Lujzinak minél több örömet okozzak az életben, és a biciklizéssel sokat tudnék adni neki. Szeretném, ha megérezné, mennyi szabadságot és felfedezni valót nyújt, miközben a figyelmét is erősíti mind egyensúlyban, mind a környezetének a megismerésében.

Bár nagyon várom, hogy együtt biciklizhessünk a kislányunkkal, úgy, hogy ő is velünk együtt teker, a jelenlegi időszakot is maximálisan élvezem. Ebben a szakaszban talán még annál fontosabb örömet okozni, odafigyelni és lekötni a babák idejét. Ennek érdekében a fejlődés áll, amihez igyekszem jobbnál jobb baba -mama játék kollekciót beszerezni.

Szeretném ezeket nem felhalmozni, csak mindig olyat beszerezni, ami a játék mellett a fejlesztést is szolgálja. Erre fedeztem fel az ImagineBaby oldalát, ahol prémium minőségű játékok kaphatóak. A minőség, az esztétika, a színek, a kialakítás… Egyszerűen mindegyik tökéletes választás a gyerkőcöknek. Egyedül azt sajnálom, hogy nem ismertem meg hamarabb ezt az oldalt, de hogy értsétek, miért vagyok érte ennyire oda, “bemutatom” az Imagine Baby baba -mama játék készletünket.

Lujzi első kis játéka innen Bella nyuszi volt, akit a mai napig nehezen enged el. Ő egy kézzel készült termék, tökéletesen puha anyagból a legkisebbek számára. Organikus pamut borítja kívülről, ami egy rendkívül lágy, légáteresztő anyag, így a baba kedvére ölelgetheti. A belseje poliészter töltetű, illetve a nyuszi kezében egy szilikonból készült gyűrűt is tart. Ez például rágókaként kiválóan funkcionál, így Bella nyuszi a fogzás időszakát is segíthet átvészelni. Azért tartom én is szuper játéknak, mert barátságos, nem hivalkodó darab, de mégis felkelti Lujzi érdeklődését és imádja tapogatni a kis kezeivel. Mivel a nyuszira helyezett részletek hímezve vannak, ezért bármilyen örökmozgó babához is kerül, nem fognak róla leesni a minták. Az ImagineBaby-n található legtöbb termék környezettudatosan készült, ez alól Bella sem kivétel, hiszen a töltete újrahasznosított anyag. A webshopban nagyon kedvelem azt, hogy mindig segít mosási útmutatóval a hasonló termékeknél. Bennem mindig felvetődik, hogy vajon hogyan mossam/tisztítsam Lujzi játékait, de ezzel az imaginebaby.hu megkönnyíti a dolgomat. Bella nyuszit lehet finom programon mosógépben mosni hasonló színű anyagokkal, de elég lehet egy kis nedves ruha és szappan is. Lujzi nagyon hozzánőtt, sokat játszott és tanult már együtt a nyuszijával. Hasonló darabok kaphatóak Henry paci és Freya, a róka formájában.

Nem sokkal később szereztem be a játszószőnyeget, amin egy aranyos farm mintái láthatóak. Lujzival rengeteg időt eltöltöttünk ezen a szőnyegen, nagyokat játszottunk rajta. Éppen ezért hiszem azt, hogy ez egy kitűnő baba -mama játék, mert együtt tudunk mókázni a babával. Szerintem ez adja az esszenciáját a jó gyermekkornak, és éppen ezért vagyok ennyire hálás a weboldalnak. A szőnyeg kifogástalan minőségű, pihe-puha biopamutból készült, szintén újrahasznosított töltettel. Amit nem győzök kiemelni, az az, hogy az oldalon annyira nyugodt, mégis kedves és babák számára figyelemfelkeltő színekkel rendelkező játékok és kiegészítők kaphatóak, hogy öröm rájuk nézni. Ilyen ez a szőnyeg is, a maga pasztell színeivel és aranyos figuráival. Lujzi érzékszerveinek nagy fejlődést jelentett, amellett, hogy jól érezte magát. Lehet rajta a csirkével bújócskát játszani, nézheti magát a pici traktoros tükörben, vagy kiáshatja a répát. A szőnyeg funkciófejlesztésben, biztonságban és kényelemben is jeles. Szintén finommosáson tisztítható, vagy egyéb esetben nedves törlővel és szappannal. Szárítógépben általában nem szabad szárítani ezen termékeket.

baba -mama játék

Ki szeretném még emelni a webshopon kapható babákat. Ezek nem azok a tipikusan műanyag babák, amiket minden bevásárlóközpontban látunk. Ezek egy az egyben pamutból és poliészterből készült babák. Olyanok, mintha plüssök lennének. Nagyon kedvesen néznek ki, kellemes színekben; Lujzi az övéért teljesen odavan. Mosógépben 30 fokon nyugodtan lehet tisztítani.

Hozok egy kis változatosságot is a repertoárba. A fürdős játékok is elkezdtek szerepet kapni a készletünkben. Az egyik kedvenc egyértelműen a makihajó. Ezek BPA mentes szilikonból készülnek, így szintén teljes mértékben bababarát termékekről van szó. A makihajóval egy darab keljfeljancsi-maki és egy darab hajó érkezik hozzánk. Nagyon jól fejleszti a baba szem-kéz koordinációját, a finommotorikus képességeket. A puha anyaga és ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a játékos tanulást fürdés közben is. Szeretünk Lujzival nagyokat pancsolni, így szintén, remek baba -mama játék. Ezek a termékek egy különleges antimikrobiális anyaggal vannak bevonva, ami véd a baktériumok és a gombák elszaporodásától.

Itt kiemelném az oldalon kapható rágómakikat, amiket most az unokatestvérem kisbabája használ. Azt mondta, hogy a fogzás időszaka nem is lehetne könnyebb, ezt pedig ezek a csoda makikák teszik lehetővé. A kisfia, Gergő kifejezetten szereti rágcsálni, és olyankor mindig megnyugszik. Hatékonyan csillapítja a fájdalmat. A fején található puha dudorok különösképpen ott hatnak, ahol éppen a legjobban sajog. Az unokatestvérem pedig úgy játszik közben Gergővel, hogy a maki segítségével keni fel és masszírozza be a fájdalomcsillapító gélt. Hát nem zseniális? A rágómakik mosogatógépben tisztíthatóak, így a család összes tagja számára praktikus választás.

Az ImagineBaby nemcsak játékokat, rágókákat, hanem különböző textileket, étkezési eszközöket, cumikat, kiegészítőket is árul. Kizárólag cukiságokat és igényes darabokat kaptok náluk, ha felnéztek az oldalukra. Én még egyszer sem csalódtam sem a minőségben, sem a használhatóságban. Lujzi is örömmel fogadta az innen érkező darabokat, ami engem a lehető legnagyobb boldogsággal tölt el. A móka elengedhetetlen része az életnek, főleg a babákénak, és ezt az ImagineBaby is biztosan tudja. A biztonságos baba -mama játék tökéletes kapcsolaterősítő tevékenység, ami akkor a legélvezhetőbb, ha igényes játékokkal van dolgunk. Innen fogom beszerezni a fejlesztő játékokat is. Ahelyett, hogy digitális eszközöket adnék Lujzi kezébe, mi maradunk ezeknél a gyönyörű, fejlesztő lehetőségeknél, amiket az imaginebaby.hu is kínál. A családunk így vált ebben az időszakban is harmonikussá és kiegyensúlyozottá, amiben senki sem unatkozik, és mindenki napról napra tanul.